Dames Heren Overig

Tips voor het kiezen van motorkleding

Voor de motorrijder is de kleding een aanvulling op de motor, dit stuk zorgt immers voor jouw veiligheid en comfort tijdens de rit. Sommige mensen gebruiken bepaalde kleding niet omdat ze denken dat die ongemakkelijk zit of niet geschikt is voor bepaalde klimaten en situaties.

Het blijkt dat er verschillende varianten van kleding voor motorrijden zijn en, hoewel niet iedereen ze gebruikt, zorgen ze niet alleen voor veiligheid, maar zijn ze ook stijlvol. Om ervoor te zorgen dat je jouw “pantser” kunt blijven dragen en de beste kleding voor motorrijden kunt kiezen, afhankelijk van jouw context, kunt je hier enkele tips raadplegen!

Als het op een helm aankomt, geef dan voorrang aan veiligheid en dan aan stijl

De helm is het belangrijkste stuk bescherming voor de motorrijder, per slot van rekening hangen al jouw lichaamsorganen van jouw hoofd af. Er zijn helmen die zeer populair zijn vanwege hun visuele aspect, maar die aan de voorkant open zijn en alleen de achterkant van de nek beschermen. Ze zijn niet interessant in termen van veiligheid.

Ook als je op zoek bent naar een stijlvolle helm, met een gedifferentieerd ontwerp, kies er dan een die de volgende kenmerken heeft:

Past goed, heel goed, op je hoofd, zodat het niet wegvliegt bij een eventuele botsing;

Hij beschermt jouw gezicht volledig, met strategische ventilatieopeningen zodat je comfortabel kunt lopen, maar zonder risico’s te nemen;

Als je bovendien een lichter en resistenter model wenst, kies dan voor een helm van multivezel in plaats van geĆÆnjecteerd plastic. Nog een detail: lichtere kleuren warmen minder op in de hitte.

Handschoenen en geschikt schoeisel moeten altijd worden gedragen

De voeten en handen van de motorrijder zijn erg blootgesteld. Hoewel het weer vaak niet gunstig is voor het gebruik van handschoenen en laarzen, zijn deze kledingstukken ideaal voor het berijden van motorfietsen. Het goede nieuws is dat er speciaal voor de zomer ontworpen kleding is, die gemaakt is van lichtere stoffen en met een hoge ventilatie.

In beide gevallen is het van belang dat de lengte van de stukken gemiddeld tot lang is, om te voorkomen dat bij een ongeval het gedeelte van de ledematen dat zich tussen deze stukken en de rest van de kleding bevindt, beschadigd raakt.

Jeans en leder: welke kleding stof is het best voor motorrijden?

Voor motorrijders wordt de voorkeur gegeven aan jeans als broek stof. Gewone spijkerbroeken en -jacks bieden de motorrijder echter niet voldoende bescherming. Als je die stijl toch wilt houden, gebruik dan beschermers onder de kleding.

Leder is in ieder geval een meer geschikte stof en over het algemeen wordt kleding die geschikt is voor motorrijden van dit materiaal gemaakt, waardoor het voor je gemakkelijker is stukken van deze stof te vinden die alle nodige bescherming bieden. In het algemeen is het belangrijk dat deze kleding veel beweeglijkheid toelaat, dus test dit detail alvorens te kiezen.

Vaak is een motor al erg duur, waardoor motorrijders willen bezuinigen op de motorkleding. Dit is natuurlijk niet slim, aangezien de motorkleding bijdraagt aan de veiligheid. Om toch nieuwe motorkleding te scoren, maar niet te veel geld uit te geven, is het mogelijk om een motorkleding sale te bezoeken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *