Dames

De altijd-goed-sieraden vs. de trends anno 2020

Net als met kleding geldt ook voor sieraden: er zijn van die items die altijd goed zijn, de klassiekers, én er zijn de trends. Ook al ben je niet zo trendgevoelig, er is volop keuze! En meer dan met kleding, heb je veel klassieke sieraden die nooit uit de mode raken. Denk maar eens aan Coco Chanel met haar parelkettingen. Raakt Chanel ooit uit de mode? Juist.

Drie momenten waarop Coco dit type juweel draagt

Coco Chanel en de befaamde parelketting

Sieraden maken je look compleet en zijn dus een superbelangrijk onderdeel van je outfit. Ben je het klassieke type? Dan volgen hier een paar ideeën voor de altijd-goed-look:

Een goed(!) horloge. En daarmee bedoel ik een horloge waarmee je jaren vooruit kunt. Investeer hierin, dus koop geen prul dat er na drie maanden mee stopt, verkleurt of uit elkaar valt. Een klassiek model is al een eyecatcher op zich en heeft niet veel meer nodig.

Een paar mooie knopjes voor in je oren. Een paar dat je dag en nacht in kunt houden, mocht je dat willen. Dat kunnen subtiele parels zijn, een paar mooie edelstenen (erg trendy op het moment, maar eigenlijk gewoon een klassieker!) of gewoon hele simpele gouden of zilveren knopjes.

Tip: https://www.ikbensieraden.nl/armband-kopen/gouden-armband/

Een subtiele ketting, niet te kort, niet te lang; eentje die nog net boven je kleding uitsteekt, maar niet strak om je nek zit; met een mooi, klein hangertje. Net als bij het horloge geldt: een klassiek model dat weinig meer nodig heeft. Kies wel voor de juiste kleur, die past bij je huid!

En dan een paar trends (die overigens goed te combineren zijn met je basic klassiekers):

De choker. Klinkt niet echt gezellig, maar het zijn die typisch jaren ’90 kettingen die straks om je nek zitten! Afgelopen seizoen zagen we ze al veel voorbijkomen in een dunne variant, soms met een hangertje. Wat we nu ook gaan zien zijn bredere varianten, dus de hele nek zelfs kunnen bedekken; als een soort kol. In combinatie met leer, ben je helemaal goed bezig.

Statement oorbellen. Hoe groter de oorbel hoe beter dit seizoen. Je mag dus flink uitpakken met oorbellen op dit moment. Dat betekent veel kleur, ingewikkelde ontwerpen en zelfs verschillende oorbellen per oor. Kijk uit dat de oorbel niet te zwaar is, want dat kan behoorlijk gaan irriteren.

Uitgelicht: https://www.ikbensieraden.nl/ketting-kopen/statement-ketting/

Meerdere kettingen bij elkaar. Arm en ear candy kenden we al, nu is daar ook necklace candy! Ofwel: meerdere kettingen van verschillende lengtes met eventueel subtiele hangers als blikvanger. Combineer je all time favorite dus met wat trendy items!

Edelstenen en parels. Edelstenen en parels zijn natuurlijk echte klassiekers, maar vooral dit seizoen erg populair. Je ziet ze in verschillende vormen en kleuren terugkomen in oorbellen en kettingen. Omdat het klassiekers zijn, kun je hier best in investeren en ze niet alleen dit seizoen dragen, maar ook daarna!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *